sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Granola


Kokeile tätä reseptiä kerran, teet tätä aina ja unohdat jatkossa kaupan ylisokeriset valmismyslit! Paahdoin tätä rapean rouskuvaa herkkugranolaa viikonloppuna kahdesti, ensimmäinen satsi syötiin loppuun yhdessä illassa... En erityisemmin ole myslifani, enkä juuri murojenkaan, mutta kyllähän ne muromyslit joita hyllyt kaupassa notkuvat, ovat hyviä. Ja sokerisia. Perjantai-iltana kaipasin jotain rapsakkaa smoothie bowliini ja muistelin nähneeni granolan ohjeen Tarun Taikakakut-blogissa. Sieltähän helppo ohje löytyikin!

Minä maustoin granolan kanelilla ja kardemummalla, mutta mausteeksi käy melkein mikä vain: vanilja, piparkakkumauste, appelsiinin- ja sitruunankuoriraaste. Alkuperäinen ohje on Terveen hyvää-blogista, Pipsa on koonnut hyvän infopaketin granolasta! Paahtamisen jälkeen granolan joukkoon on helppo lisätä vaikka mitä; kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä, kookoshiutaleita, kuivattuja tai pakastekuivattuja marjoja, mantelirouhetta jne. Hitsin hyvää, helppoa ja herkullista! Ja terveellistä, siitä kymmenen pistettä.

Granolan perusohje

4-5 dl kaurahiutaleita (tai neljän viljan hiutaleita, ensimmäiseen satsiin laitoin puolet kauraa ja puolet ruishiutaleita)
3/4 dl grahamjauhoja
2 rkl hunajaa
1-2 tl kanelia
vaniljaa myllystä
1/4 tl suolaa (en laittanut)
2 rkl kookos-, oliivi- tai rypsiöljyä
3/4 dl vettä

Sekoita ainekset kulhossa. Levitä granola leivinpaperille uunipellille, älä hajota kaikkia kasoja. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia välillä käännellen, mutta älä hajoha lohkareita. Ota lämpö pois uunista ja jätä luukku raolleen. Anna kuivua uunissa vielä 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ja säilytä lasipurkissa. Granola on hyvää esimerkiksi jogurtin, maidon ja viilin kanssa. Myös sellaisenaan naposteltuna alkaa granolapurkin pohja pilkottaa melko nopeasti.

4 kommenttia:

  1. Hmm, mykää.. :) tilaan nyt alkuun 1kg tätä niin säästyy sitten nekin rahat muuhun. :)

    VastaaPoista
  2. Taidanpa laittaa yhden satsin uuniin samoin tein!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu! Tämä onkin helppo herkku ja vaihtelua kaikille päivän paloille :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!