maanantai 20. helmikuuta 2017

Laskiaiswhoopiet


Ravintolapäivää varten leivoimme aiempien kahvilapäiviemme myyntimenestyksiä mutta myös muutaman uuden herkun. Nämä laskiaiswhoopiet kehiteltiin sesongin leivonnaiset mielessämme, ja ihania herkkupaloja nämä olivatkin! Kuin laskiaispulla, mutta toisessa muodossa. Pehmeiden mantelikoristeltujen keksien täytteenä vanilja-kardemummatäytettä ja sopivan kirpakkaa vadelmahilloa.



Laskiaiswhoopiet, n. 12 kpl

50 g voita
0,5 dl öljyä
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 muna
n. 3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 dl maitoa
mantelilastuja

Täyte

2 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
kardemummaa maun mukaan
vadelmahilloa

Vaahdota pehmeä voi, öljy ja sokerit. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe sekä suola keskenään ja lisää ne varovasti sekoitellen taikinaan. Lisää joukkoon myös maito. Vehnäjauhoissa on eroja, ja jos taikina tuntuu liian paksulta pursotettavaksi, lisää vähän maitoa saadaksesi löysemmän koostumuksen. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperille noin kahden euron kokoisia keksejä. Ripottele joka toisen keksin pinnalle mantelilastuja. Whoopiet leviävät paistuessaan, joten jätä keksien väliin tarpeeksi tilaa ja ripottele mantelilastuja reunoille saakka. Paista 175 asteessa n 10 minuuttia, älä ylipaista.

Anna keksipohjien jäähtyä. Vaahdota kerma ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto. Lisää kardemummaa maun mukaan (itse pidän siitä kovasti joten laittaisin sitä reippaasti) ja tarkista maku. Pursota täytettä mantelilastuttomien keksipohjien reunoille rinkulaksi ja lusikoi keskelle vadelmahilloa. Nosta mantelilastuinen whoopiepohja täytteen päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!