perjantai 4. kesäkuuta 2010

Cappuccino ja mustikkapiirakkaa


Kokeiltiin ensimmäistä kertaa tehdä miehen lahjaksi saamalla espressokeittimellä cappuccinoa, ja hyvinhän se onnistui! Maidonvaahdotin kaksinkertaisti maidon tilavuuden, ja minä ei-niin-kahvijuomien ystävänä olisin voinut lusikoida suuhuni pelkkää maitoavaahtoa kardemummalla ja kanelilla maustettuna :D
Astetta terveysvaikutteisempi mustikkapiirakka:

1 dl juoksevaa margariinia
0,5 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täyte: 2 dl kermaviiliä
1 pss pakastemustikoita
1 muna
(0,5 dl sokeria)
2 tl vanilliinisokeria

Sekoita juokseva margariini ja sokeri keskenään. Lisää muna ja kuivat aineet. Levitä voideltuun piirakkavuokaan. Täytteeseen oman maun mukaan sokeria. Maun mukaan myös kermaviilin ja mustikoiden lisäys pohjan päälle, minä laitoin ensin mustikat ja sitten kermaviilin, muuten mustikat valtaavat koko piirakan ja pidän kermaviilin mausta :) Paista 200 asteessa 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!