sunnuntai 15. elokuuta 2010

Kaura-omenapaistos ja banaani"jäätelö"


Monessa blogissa mainittu ihmeellisyys; kun paloiteltu pakastettu banaani survotaan soseeksi, syntyy hyvin jäätelönkaltainen massa. Pitihän tätä kokeilla! Lopputulos muistutti kermaista sorbettia, ja olihan se oikein herkullista kaura-omenapaistoksen seuralaisena.

Kaura-omenapaistos

3 isoa vihreää omenaa
2 dl kaurahiutaleita
0,5 dl juoksevaa margariinia
0,75 dl fariinisokeria
kanelia
inkivääriä

Kuori ja viipaloi omenat, asettele vuokaan. Ripottele kanelia ja inkivääriä viipaleiden päälle. Laita juokseva margariini ja fariinisokeri kulhoon (käyttämäni fariinisokeri oli kaapissa ollessaan vähän kovettunut, käytin hetken mikrossa) ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet. Levitä seos omenaviipaleiden päälle. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.

Banaani"jäätelö"

3 banaania
hasselpähkinärouhetta

Kolmesta banaanista tuli sopiva annos kahdelle. Paloittele ja pakasta banaanit. Ota banaanit hetkeksi sulamaan ennen survomista. Tähän tarkoitukseen voisi tehosekoitin olla omiaan, meillä sauvasekoitin huusi hädissään kun mies piti kulhosta kiinni ja minä survoin jäätyneitä banaaneja :D oikein hyvää oli hasselpähkinärouheen kanssa.

Hunaja-jogurttikastike

Kun banaani"jäätelö" loppui, syötiin loppu omena-kaurapaistos hunajaisen jogurttikastikkeen kanssa, joka oli kaikessa yksinkertaisuudessaan juoksevaa hunajaa ja vaniljajogurttia sekoitettuna keskenään. Käytän aina Arla Ingmanin perinteistä rasvatonta vaniljajogurttia, siinä on mielestäni paras vaniljan maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!