tiistai 14. syyskuuta 2010

Pellavansiemenkeksit


Siemenvillitys jatkuu! Sämpylöiden ja smoothien lisäksi pellavansiemenistä voi tehdä vaikka keksejä. Ohje Lettupannusta. Vehnäjauhoja tuli mielestäni aika paljon, 1 dl olisi varmasti riittänyt. Lämpimänä keksit maistuivat sellaisenaan, olivat hyviä myös aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuuston ja tsatsikin makuisen dipin kanssa.

0,5 dl pellavansiemeniä
0, 75 dl vettä
0, 75 dl grahamjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
0, 75 tl leivinjauhetta
0,25 tl sokeria
0,5 tl suolaa
0,33 dl rypsiöljyä

Sekoita pellavansiemenet veteen ja anna turvota noin tunnin. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää joukkoon pellavansiemenet ja öljy. Pyöritä taikina palloksi ja anna tekeytyä jääkaapissa kelmuun käärittynä tunnin ajan. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota piparkakkumuotilla halutun muotoisia paloja. Siirrä keksit leivinpaperin päälle pellille ja paista uunin ylätasolla 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!