keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Apple and plum of my eye

Viikonloppureissu lapsuuden maisemiin oli mukavan nostalginen; niin monesti näitä mummolan pihan antimia on syksyn raikkaassa ilmassa rouskuteltu. Mukaan saimme omenoita suuren kassillisen, luumuja kahmaloin suuta kohti paikan päällä. Omenoista syntyi maistuva kaura-omenapaistos, loput päätyvät pakkaseen talven varalle. Martat kertoo omenoiden pakastamisesta: 

Omenia voi pakastaa monin eri tavoin. Piirakoihin, puuroihin, keittoihin ja kiisseleihin käytettävät omenat voi pakastaa karkeana raasteena tai viipaleina sellaisenaan. Omenat vain kuoritaan ja viipaloidaan tai raastetaan ja pannaan pakasterasioihin tai -pusseihin kertakäyttöannoksina. Viipaleiden päälle/raasteeseen voi ripotella hiukan sokeria ja sitruunamehua ehkäisemään tummumista. 

Kotimainen omena on mitä parhain vitamiinipommi! Ja muistetaan ettei kotimaisia omppuja tarvitse kuoria.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!