keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Guacamole-quesadillat

Yritäpä sanoa guacamole-quesadilla monta kertaa peräkkäin.. Näiden valmistus vei usemman hetken joten siinä joutaa opetella! Lopputulos oli todella herkullinen, ah miten elävästi taannoinen Karibianmatkamme tulikaan mieleen guacamolen mausta.. Onnistunut ensimmäinen gq- kokeilu siis, monia varmasti seuraa.

Kaupassa myytävät avokadot ovat suoraan käytettäväksi usein vielä liian raakoja, suositeltavaa on ostaa avokadot muutamaa päivää käyttöä aiemmin. Kypsyminen tapahtuu helposti huoneenlämmössä. Me onnistuimme kuitenkin löytämään riittävästi kypsyneen yksilön samana päivänä. Avokadon kypsyys kokeilllaan suiposta päästä sormin painamalla; kypsä hedelmä antaa jonkin verran periksi.

Guacamole

1 avokado
2 tomaattia
1 sipuli
1 tuore chili
2 rkl sitruunanmehua
1 dl hienonnettua tuoretta persiljaa
suolaa
mustapippuria


Halkaise avokado, poista kivi ja koverra hedelmäliha irti lusikalla. Leikkaa avokado, tomaatit ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Samettisemman koostumuksen saa soseuttamalla avokadon sauvasekoittimella. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Sekoita kulhossa kaikki ainekset, mausta sitruunanmehulla, suolalla, mustapippurilla ja persiljalla.

Muut tarvittavat ainekset:
viljaporsaanlihasuikaleita
emmentaljuustoraastetta
Santa Maria- maissitortilloja (vehnätortillatkin käyvät, mutta maissitortillat ovat maukkaampia ja muistuttavat enemmän Meksikon aitoja ja alkuperäisiä!)

Ruskista porsaanlihasuikaleet. Levitä tortillalle guacamolea, lihasuikaleita ja juustoraastetta. Nosta toinen tortilla päälle kanneksi. Paista quesadilloja pannulla noin 2 minuuttia molemmin puolin niin että juusto sulaa ja tortillat saavat sopivasti väriä.

Kasvisquesadilla syntyy jättämällä lihasuikaleet pois. Itselleni olisi varmasti maistuneet lihattomatkin versiot, mutta saipahan nyt mies lihaa syödäkseen.

1 kommentti:

  1. Jokos kokataan näitä uudestaan? Oli ihan super hyvvee! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!