keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Jauhelihapasteijat

Tein ensimmäistä kertaa itse pasteijoita, ja maukkailtahan ne maistuivat. Täytteeseen voisi laittaa melkein mitä tahansa; pinaattia, fetajuustoa, tonnikalaa, katkarapuja, kinkkua, kasviksia..

18 pasteijaa

1 ptk lehtitaikinalevyjä
n. 300 g jauhelihaa
1 sipuli
2 kananmunaa
3 tl valkosipulituorejuustoa
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
1 kananmuna voiteluun
seesaminsiemeniä
pellavansiemeniä

Sulata taikinalevyt. Keitä kananmunat ja pilko ne pieniksi. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli. Mausta jauheliha suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella ja tuorejuustolla. Kauli taikinalevyjä pituus- ja leveyssuunnassa niin että yhdestä levystä leikkaamalla saat kolme neliötä. Levitä täytettä neliölle, voitele reunat kananmunalla ja taita pasteija joko kolmioksi tai neliöksi. Painele reunat haarukalla kiinni. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä tai pellavansiemeniä. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!