lauantai 23. lokakuuta 2010

Grahampaneroitu sei ja peruna-porkkanasose

Aivan liian harvoin syömme kalaa, vaikka sen valmistus on helppoa ja lopputulos niin hyvää. Kuten tämä helposti pakasteseistä valmistuva kalaherkku.

1 pkt pakasteseitä
1 dl grahamjauhoja
suolaa
valkopippuria
paprikajauhetta
loraus öljyä

Sulata sei pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita lautasella jauhot ja mausteet, kieritä kalapalat kauttaaltaan jauhoseoksessa. Paista öljyssä noin 5 minuuttia molemmin puolin kunnes pinta on kauniin ruskea. Sitruunanmehu antaa hyvän säväyksen kalalle, pirskottele sitä halutessasi kalan päälle.

Peruna-porkkanasose

4 keskikokoista rosamunda-perunaa
3 isoa porkkanaa
n. 1,5 dl rasvatonta maitoa
suolaa
margariinia

Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Porkkana tarvitsee soseutuakseen pidemmän keittoajan kuin peruna, jos haluat keittää kasvikset samassa kattilassa laita porkkanat ensin kiehumaan tai keitä molemmat omissa kattiloissaan. Kokeile haarukalla kypsyys ja kaada keitinvesi pois. Soseuta perunat ja porkkanat sähkövatkaimella, lisää suola, margariini ja mikrossa lämmitetty maito. Tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!