lauantai 23. lokakuuta 2010

Täytetyt paprikat ja kanaa

Täytetyt paprikat ovat herkkua, mutta eivät mitään pikaruokaa. Siispä juuri sopivaa räpeltelyä viikonlopulle!

Kolme paprikaa sieni-kuskustäytteellä

3 paprikaa
3 jumboherkkusientä
1 iso sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
1,5 dl täysjyväkuskusta
5 rkl valkosipulituorejuustoa
2 dl tomaattimurskaa
loraus öljyä 
2 tl suolaa
2 tl mustapippuria
2 tl paprikajauhetta
1 tl cayennepippuria
1 tl currya
n. 0,5 dl juustoraastetta

Leikkaa paprikoista lakit pois ja poista sisus. Valmista täyte. Paloittele sipulit ja herkkusienet pieniksi, kääntele öljyssä pannulla kunnes sienistä haihtuu ylimääräinen neste. Keitä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää sipuli-sieniseokseen kuskus, tuorejuusto, mausteet ja tomaattimurska. Täytä paprikat sieni-kuskustäytteellä ja ripottele päälle juustoraastetta. Aseta paprikoiden lakit takaisin paikoilleen. Paista 225 asteessa 30-40 minuuttia, kokeile paprikoiden kypsyyttä haarukalla tai hammastikulla. Jos paprikat alkavat tummua liikaa, laita folio paprikoiden päälle.

Lisäksi söimme broilerin fileet ja uunissa paahdettuja minuluumutomaatteja, parin päälle sipaisin pestoa makua tuomaan. Tomaatit laitoin uuniin kun paprikoiden kypsymisaikaa oli jäljellä noin 15 minuuttia.

Jälkiruoaksi apukokki nautti vastavalmistetun espresson, pääkokki jäätelökaakaon kermavaahdolla ja kinuskikastikkeella. Sopiva pieni makupala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!