lauantai 8. tammikuuta 2011

Eräs kaunis lauantai: sushia ja muuta mukavaa


Mikälie shoppailuvimma bloginpitäjätärtä riivaa, ja nyt sain armaan apukokinkin innostumaan hankinnoistani! Ilmaisin aiemmin tällä viikolla toiveeni digitaalisesta keittiövaa'asta. Kun keittiöön saadaan uusi elektroniikkalaite, ei tarvitse kahta kertaa arvata kuka sen kimpussa häärää :D kiitos opastuksesta armas apukokkini, tuntuu toimivan.

Joissain resepteissä (kuten 500 piirakkaa ja torttua- kirjassa) ainesosien määrät ilmaistaan grammoina, joten onhan tuollainen peli nyt kätevä olla. Ja se on niin pienikin ja näppärä! Yksi yksikyntinen valkosipuli painaa muuten keskimäärin 21 grammaa. Huom! Kun hankitte keittiövaakaa, huolehtikaa että vaa'assa on taarausmahdollisuus. Taaraus tarkoittaa sitä, että vaa'alle asetetaan ensin astia, painetaan nappia joka nollaa astian painon. Sen jälkeen astiaan voi laittaa esim. jauhoja, sokeria tms.

Jauhoista puheenollen: tarkoitukseni oli ostaa ihan tavallinen siivilä, mutta löysinkin paremman! Jauhosihti on jokanaisen keittiöväline, johon alunperin tutustuin australialaisessa Good chef bad chef- kokkiohjelmassa. Senkun vain lonksuttelee menemään sihdillä ja toisella kädellä sekoittaa taikinaa. Ostin myös ihan tavallisen pikkusihdin, jolla voi ripotella esim. tomusokeria tai kaakaojauhetta.

Ja tottahan tiramisua varten piti saada uudet tiramisumaljat

Tässä sutsihommassa on kyllä ideaa!

Tiedetään. Ja koska Kuopiosta ei saa juuri mistään sushia, olemme erittäin kiitollisia ravintola Intron sushiviikoille. Arigato!


Hyvä ruoka, kauniit kukat. Ensimmäinen pitää armaan apukokin tyytyväisenä, jälkimmäinen minut.

1 kommentti:

  1. Hyviä ostoksia! Minulla on ollut digitaalivaaka pari vuotta, ja nyt en enää edes tiedä miten tulin toimeen ennen sitä.;) Tuollainen jauhosihti täytyisi hommata. Leipomisen yhteydessä aina huomaa ja muistaa, että hankkimatta vielä on.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!