lauantai 8. tammikuuta 2011

Italialainen menu

Antipasti
tomaatti-mozzarella-basilikasalaatti pestolla
aurinkokuivattu tomaatti-oliivileipänen

Il secondo piatto
vuohenjuustokanaa, rosmariinikasviksia

I dolci
tiramisu

 
tomaattia
mozzarellajuustoa
tuoretta basilikaa
pestoa

Leikkaa tomaateista pieni kantapala pois että tomaatit pysyvät pystyssä. Viipaloi tomaatit ja juusto. Kokoa tornit kerroksittain: tomaatti, juusto, basilikanlehti jne. Tarjoa peston kanssa. Aurinkokuivattu tomaatti-oliivileipänen on Fazerilta.

Vuohenjuustokana

broilerin fileitä
100 g vuohenjuustoa
4 aurinkokuivattua tomaattisuiroa
kourallinen tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria

Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja basilika. Sekoita ne sekä mausteet kulhossa ja levitä fileiden päälle. Seoksesta riittää neljälle fileelle. Leikkaa vuohenjuustosta reiluja viipaleita, laita jokaisen fileen päälle kaksi juustoviipaletta. Paista yhdessä rosmariinikasvisten kanssa 225 asteessa noin 25 minuuttia.

Rosmariinikasvikset

punasipulia
valkosipulia
porkkanaa
kesäkurpitsaa
paprikaa
kuivattua rosmariinia
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

Paloittele tai lohko kasvikset. Mausta suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Lorauta sekaan oliiviöljyä ja sekoittele että mausteet tarttuvat kasviksiin kauttaaltaan. Paista yhdessä vuohenjuustokanafileiden kanssa 225 asteessa noin 25 minuuttia.

Äkkiä lämmittelemään siitä!


Muista ripotella runsaasti oikeaa kaakaojauhetta tiramisun päälle.

Tiramisu

Googletellen ja muutamaa ohjetta yhdistellen syntyi tämä helpon tiramisun ohje. Tiramisun voi koota laakeaan vuokaan tai annosmaljoihin jokaiselle ruokailijalle, kuten minä tein. Tästä ohjeesta tulee kahdelle.

savoiardi- keksejä (oikeita tiramisukeksejä)
1 dl Flora Vanillaa
100 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
0,5 dl espressoa
2-3 rkl Kahluaa tai muuta kahvilikööriä
1 rkl tomusokeria

Vaahdota vaniljakastike. Sekoita siihen tuorejuusto ja tomusokeri. Sekoita jäähtyneeseen espressoon kahvilikööri. Jos vanilja-tuorejuustoseos on jähmeää, voi siihen laittaa muutaman lusikallisen espresso-likööriseosta pehmentämään. Jos teet tiramisun yhteen laakeaan astiaan, asettele ensin pohjalle savoiardi-keksit jotka kostutetaan hyvin espresso-likööriseoksella (kostuketta saa olla reilusti, keksit imevät sitä runsaasti). Levitä päälle vanilja-tuorejuustoseos ja anna tiramisun maustua jääkaapissa useita tunteja ennen tarjoilua. Tiramisun teosta kannattaakin italialaisen aterian valmistus aloittaa. Juuri ennen tarjoilua ripottele päälle runsaasti kaakaojauhetta. Jos teet tiramisut jokaiselle ruokailijalle annosmaljoihin, kokoa jälkiruoka kerroksittain samaan malliin.

Vicenzovo savoiardi- tiramisukeksejä

Oi jospa vain tykkäsin juoda kahvia sellaisenaan!

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä. Itse pidän niin tuosta motzzarella tomaatti tornista.

    VastaaPoista
  2. Oi että, teillä on ollut siellä kunnon ruoat! ^^

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!