maanantai 7. helmikuuta 2011

Kinkku-ananaspiirakka

Olihan tämä oikein hyvää näilläkin täytteillä, mutta kinkku ja ananas suorastaan itkivät sinihomejuuston perään.

Pohja

1 dl ohra- tai kaurahiutaleita
1 dl sämpylä- tai grahamjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
0,5 dl juoksevaa margariinia
0,5 tl leivinjauhetta

Täyte

300 g kinkkukuutioita
1 prk ananasta paloina
oreganoa
basilikaa
mustapippuria
2 munaa
2 dl ruokakermaa
1 dl juustoraastetta

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon vesi sekä juokseva margariini ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina piirakka- tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita keskenään kinkku, ananaspalat sekä mausteet ja kaada pohjan päälle. Kaada päälle muna-kermaseos ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.

 Helppo ja kevyt suolaisen piirakan pohja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!