keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Mustikkakukko ja maustettua jogurttia

Kyllähän jokaisen savolaisen miehen vaimon pitää osata mustikkakukko tehdä, siispä tuumasta toimeen. Tosi helppoa ja hyvää! Ohjeen löysin Lettupannusta, ja lähes kokonaan noudatinkin.

1 dl juoksevaa margariinia
0,85 dl sokeria
2 dl ruisjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

Täyte

1 pss pakastemustikkaa
2 rkl perunajauhoja

Sekoita juoksevaan margariiniin sokeri. Lisää ruisjauhot ja leivinjauhe, sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele 3/4 taikinasta pienehkön vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita mustikat sekä perunajauhot ja kaada pohjan päälle. Ruistaikinan kauliminen on paremman sanan puutteessa tahmeaa sekä turhauttavaa, joten helpompi on muovata lopputaikinasta käsin lättysiä jotka asettelee mustikoiden päälle. Lopputulos peittää mustikat. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Maustettu jogurtti

2 dl maustamatotna jogurttia
3 tl vaniljasiirappia
loraus hunajaa

Ihanteellisin lisuke tuoreelle mustikkakukolle olisi varmasti vaniljajäätelö- tai kastike, mutta koska meillä sattui olemaan jääkaapissa maustamatonta jogurttia tuli mustikkaisen leivonnaisen kyytipoika siis siitä. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!