sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Omena-kaurapannukakut

Letut, vohvelit, pannukakut: nam! Tähän ohjeeseen kun törmäsin oli se pakko laittaa heti testattavien reseptien pinoon. Jälleen tein pieniä muutoksia alkuperäiseen ohjeeseen. Taikinasta tulee 14 pannukakkua ohukaispannulla paistettuna.

1 pieni omena
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
ripaus soodaa
0,5 tl kanelia
1/4 tl inkivääriä
2 rkl fariinisokeria
2,5 dl piimää
1 muna
2 rkl öljyä

Viipaloi omena. Sekoita kuivat aineet keskenään, märät aineet keskenään ja yhdistä ne nopeasti sekoittaen. Annostele taikinaa ohukais- tai tavalliselle paistinpannulle ja paina muutama omenasiivu pannukakun pinnalle. Paista miedolla lämmöllä molemmin puolin, liian kuumalla pannulla paistettaessa jäävät pannukakut sisältä raa'aksi. Lorauta pannukakkujen päälle hunajaa tai vaahterasiirappia. Mitä enemmän näitä söi, sitä paremmalta ne alkoivat maistua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!