torstai 17. helmikuuta 2011

Suolaisia kukkia talven keskellä

Kaupungilla kierrellessäni iski kova mielihalu johonkin suolaiseen jossa olisi punajuurta ja fetajuustoa. Näitä makuja sisältäneen suolaisen kolmion tms. olen kerran eräässä kahvilassa syönyt, nyt melkein suuntasin askeleeni sinne kunnes lamppu syttyi pääni päällä: eiku, mä teen ne itse! Ja kauniita kun mitkä.. mutta hyviä!

1 ptk lehtitaikinaa
1 muna

Punajuuri-fetakukat:
80 g punajuurta
100 g fetajuustoa
1 tl Provencen mausteseosta
suolaa
pippuria

Kuutio punajuuret, murustele fetajuusto ja sekoita ne sekä mausteet kulhossa.

Pinaatti-fetakukat:
80 g pinaattia
100 g fetajuustoa
0,5 tl timjamia
suolaa
pippuria

Sulata pakastepinaatti (suosittelen valuttamaan ylimääräistä nestettä pois), murustele fetajuusto ja sekoita ne sekä mausteet kulhossa. 

Sulata lehtitaikinalevyt ja kauli niitä pituussuunnassa niin että saat yhdestä levystä kolme tasakokoista neliötä, yhteensä 15. Levitä täytettä neliöiden keskelle, leikkaa kulmiin viillot niin että saat kulmat nostettua täytteen päälle. Paina kulmat kunnolla täytteeseen kiinni! Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!