maanantai 28. maaliskuuta 2011

Leipäjuustopaistos


Olenko väärässä jos kuvittelen suurimman osan suomalaisista pitävän leipäjuustosta? Minä taidan olla erilainen nuori tässä asiassa.. Leipäjuusto ja lakkahillo sopivat hyvin yhteen ja tämä jälkiruoka on leipäjuustosta pitävälle kuin pala taivasta. Kyllä minä oman kupposeni tyhjäksi söin mutta arvaatte varmaan suhtautumiseni leipäjuustoon jos sanon että kermaan liuennut lakkahillo oli tässä parasta.

Leipäjuustopaistos kahdelle

kuppiin sopiva pala leipäjuustoa
0,25 dl kuohukermaa
0,25 dl lakkahilloa

Paloittele leipäjuusto annoskuppiin, kaada päälle kerma ja lusikoi pinnalle lakkahilloa. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia kunnes leipäjuusto sulaa.

Edit: Pari päivää myöhemmin tilanne on toinen. En edelleenkään kutsuisi itseäni leipäjuuston ystäväksi, mutta hieman lämmitettynä hillonokareen (kasan?) kanssa ylijäänyt leipäjuusto maistui jopa ihan hyvältä!

3 kommenttia:

  1. Leipäjuusto on iha parasta! -Marjo-

    VastaaPoista
  2. Leipäjuusto on yksi niistä harvoista ruoka-aineista jotka ei ole kuin kotonaan mun suussa :D

    VastaaPoista
  3. Mä olen samaa mieltä. Yritän opetella syömään sitä, mutta joka kerta mietin et miten ihmeessä se voi olla NIIN hyvää. Täytyy testata tätä reseptiä, jospa se hieman sulaneena toimisi paremmin mun suussa.

    -alaSandy

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!