tiistai 15. maaliskuuta 2011

Makaronesian saaristosta päivää!

Tähän päättyvän blogihiljaisuuden syynä oli loma Las Palmas de Gran Ganarialla. Kuten Suomessa, oli myös siellä la primavera, kevät, joten rannalla löhöilyn sijasta keskityimme enemmän itse kaupunkiin. Ja tietysti ruokaan. Valitsimme majoitusmuodoksi jälleen huoneistohotellin, jossa voi myös itse halutessaan fixata sapuskoja. Ja niinpä teimme, toki söimme (ja joimme) myös ravintoloissa. Tämä oli ensimmäinen lomamatkani blogin aloituksen jälkeen, ja huomasin shoppailujen olevan melko ruokapainotteisia. Ja tuliaisten myös. Mutta valehtelisin jos sanoisin etten ostanut yhtään mekkoa. Tai kahta. Tai kolmea.. ja kengät. Ja kaulakorun. Mutta en enempää! No okei, korvikset.

Tämä oli ensimmäinen kertani suomalaisten lempilomakohteessa, Kanariansaarilla: Kanariansaaret koostuvat kolmestatoista vulkaanisesta saaresta, joista seitsemässä on asukkaita. Puolet Gran Canarian 800 000 asukkasta asuu saaten pääkaupungissa, Las Palmasissa. Kanariansaaret eivät kuulu maantieteellisesti Eurooppaan eivätkä Afrikkaan, vaan Makaronesian saaristoon johon kuuluvat myös mm. Azorit, Madeira ja Kap Verde. Hallinnollisesti Kanariansaaret kuuluvat Espanjan parlamentaariseen kuningaskuntaan. Lähde: Finnmatkat. Suorastaan ihmeellistä miten espanjalaista Kanariansaarilla on, ottaen huomioon kuinka lähellä saaret ovat Afrikkaa. Johtunee juuri Espanjan kuningaskuntaan kuulumisesta. Kap Verde taas kuuluu Afrikkaan, joka vaikuttaa saaren kulttuuriin.

Vannoutuneella ruokakuvaajalla pysyi kamera kädessä myös lomalla:

Papas arrugadas, ryppyperunat. Tarjoillaan punaisen chili-valkosipuli-paprika eli mojo-kastikkeen kera. Mojo-kastiketta on myös vihreää, jonka pääainesosat valkosipulin lisäksi ovat persilja ja korianteri. Vihreää mojo-kastiketta voi tarjota esim. kalan kanssa.

Vaikka kotona kalaa tulee laitettua hävettävän harvoin, syön sitä mielelläni ravintolassa. Tässä kokonaisena paistettua kulta-ahventa.

Minun syödessäni kalaa apukokki herkutteli karitsan kyljyksillä.


Grillattua kalaa. Viinilasin takana piilossa olevalla apukokin lautasella on sisäfilepihvi Roqueford-kastikkeella.


Hyvään ateriaan kuuluu ehdottomasti valkoviini. Tässä erään kanarialaisen ravintolan omaa viiniä.


- One big beer, por favor. Apukokki tilaa.
- Are you sure? kysyy tarjoilija.
- Öh, yes? vastaa Apukokki ja saa eteensä kahden litran tuopin. Vieressä minun Fanta-cocktailini.


Söimme myös vähemmän hienoissa paikoissa. Ranskalaiset pieneen suolaisen nälkään ja minun oli pakko kokeilla Burger Kingin shot-jälkiruokia. Shottilasin pohjalla keksimurskaa, välissä jonkinlaista vaniljavaahtoa ja päällä hedelmäistä hyytelöä. Tässä makuna vadelma.

5 kommenttia:

 1. Kylläpäs oli mukava reissu ja tuli kyllä tarpeeseen. Maisemat, ruoka, juomat ja sinä, aijai! :)

  Seuraavaksi sitten: Paris, New York ja Chile! :)

  VastaaPoista
 2. anoppi hei!

  suussa voi tuntea jopa maut,ja tunnelman aistia! :)

  VastaaPoista
 3. Jone, reissu oli huippu ja näitä lisää :) No nyt sä paljastit meidän matkasuunnitelmat mokoma! Oli kyllä oikein "omommom"-reissu <3

  No hei anoppi, kiva kun kommentoit :) kyllä se matkailu vaan on mukavaa!

  VastaaPoista
 4. Newsletters are not old fashioned and can also
  be sent to email accounts that are valid and open.

  Also visit my page - flex belt reviews

  VastaaPoista
 5. It car populates the offered sensor readings (PIDs).
  When your look at motor gentle is lit, and what should
  you do, check with for a mechanic for aid?

  Feel free to surf to my page ... obd wiz

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!