sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Minttusuklaa-mansikkajuustokakku


Apukokille isosti ja paljon onnea! Toivoi syntymäpäiväkakkuunsa suklaan ja mansikan makuja. Kas tässä!

Pohja

180 g digestive-keksejä
80 g sulatettua voita

Mansikkatäyte

5 liivatelehteä
250 g mansikoita soseena
3/4 dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 rkl sitruunamehua

Minttusuklaatäyte

160 g minttusuklaata
4 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 rkl sitruunamehua

Mansikkakuorrutus

2 dl mansikoita soseena
2 liivatelehteä
2 rkl vettä

Murskaa keksit minigrip-pussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja lisää keksinmurut joukkoon. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja siirrä jääkaappiin odottamaan täytteitä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään viideksi minuutiksi. Soseuta mansikat ja lisää joukkoon sokeri. Sekoita mansikkasose ja tuorejuusto keskenään. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi, liota siihen liivatteet ja sekoita mansikka-tuorejuustoseoksen joukkoon. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää se mansikka-tuorejuustoseokseen. Sekoita kevyesti mutta huolellisesti. Kaada keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuuston kanssa. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi, liuota siihen liivatteet ja sekoita suklaa-tuorejuustoseoksen joukkoon. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää se suklaa-tuorejuustoseokseen. Sekoita kevyesti mutta huolellisesti. Kaada mansikkatäytteen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.

Lopuksi valmista mansikkakuorrutus. Liota liivatelehdet, kuumenna vesi ja liuota liivatelehdet nesteeseen. Sekoita liivateneste ja mansikkasose hyvin keskenään ja kaada suklaatäytteen päälle. Anna hyytyä seuraavaan jääkaapissa seuraavaan päivään.

Sitten note to self-osuus: Käytin mansikkatäytteeseen 4 liivatelehteä jotka eivät aivan riittäneet hyydyttämään täytettä täydellisesti, laitoin ohjeeseen 5 lehteä. Myös mansikkakuorrutus meinaa liukua pois suklaatäytteen päältä paloja leikattaessa, mutta haitta on vain esteettinen. Olisi varmaan pysynyt paremmin mansikkatäytteen päällä mutta halusin koota kakun vuoromauin: mansikka, suklaa, mansikka. Hyvä kakku silti!

Edit: Tämän kakun pohjassa olivat rasvan ja keksimurskan suhteet kohdillaan, pohja ei murentunut yhtään! Pari päivää jääkaapissa oltuaan mansikkatäyte hyytyi vielä lisää mutta viides liivatelehti olisi silti ollut paikallaan. Toisaalta ihan hauskaa kun toinen täyte oli pehmeämpää, toinen jämäkämpää.


Lopuksi vielä räpsy Apukokin synttäriaamupalasta.
Onnea vielä kerran <3

8 kommenttia:

  1. Kiitos kiitos! :) On kyllä ollut taas ihan huippu v-loppu, juhlien, ruokien, lahjojen ynms takia! :)

    Nada más, gracias! :)

    VastaaPoista
  2. Hahaa, joku on päässyt juustokakkujen makuun! :D Oi, tää kakku kuulostaa aivan ihanalta!

    VastaaPoista
  3. Ihanaa, kun osaa toivoa, niin saat sitten laittaa luovuteesi huippuun! Mainolta kakulta kuullostaa, ja juuri kun haaaveilin tuoreista mansikoista niin niitä kun saisi tämäkin kanssa.. nam.

    VastaaPoista
  4. voi hitsi.ensi jutut meni metsään!noo;elikkä kiitokset eilisestä kestityksestä:)kakku oli todella hyvää ja maistuvaa!ja piiraset myös!hali terveisin anoppi:)

    VastaaPoista
  5. Jone, ihan best vkloppu hetkeen :)

    Kitinen, njoo eka onnistui niiin hyvin että nyt tekee mieli kokeilla eri makuvariaatioita :D mustikka-valkosuklaajuustokakku oli kyllä enempi meidän makuun mutta tosi hyvää tämäkin :)

    Katjuzqa, tuoreet marjat olis aina tuoreet marjat mutta pakastetutkin menetteli :) toivetta seuraavasta juustokakusta tiedustelin jo, jotain sitrusmaista lienee tiedossa..

    Anoppi, kiva kun tarjoilut maistui ja kiitos tuliaisista! :)

    VastaaPoista
  6. Kylläpäs näyttää hyvältä! :)

    VastaaPoista
  7. Mitä luulet, et miten tää onnistuu pakastemansikoilla?

    VastaaPoista
  8. Pakastettuja minä käytin ja hyvin onnistui!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!