perjantai 29. huhtikuuta 2011

Kinkku-omenapannari

Tämäkin ohje on HyväTerveys Kevyt Kokki-lehdestä, jossa muuten on paljon mielenkiintoista luettavaa! Valitettavasti lehti taitaa olla HyväTerveys-lehden lisänumero, jota ei voi erikseen tilata. Jostain syystä se kuitenkin putkahti postiluukustamme sisään jo toistamiseen.. Keep it coming! Tämä oli oikein hyvänmakuinen ja salvia maistui voimakkaasti. Pitää muuten hankkia omenapora, juuresten kuorimaveitsellä sama ei suju ihan yhtä kätevästi.

2,5 dl sämpyläjauhoja
0,5 tl suolaa
6 dl maitoa
3 munaa
1 rkl juoksevaa margariinia
2 rkl tuoretta salviaa silputtuna (laitoin kuivattua)
150g vähärasvaista palvikinkkua
2 omenaa

Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää puolet maidosta ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten loput maidosta ja munat. Sekoita ja lisää juokseva margariini, salvia ja silputtu kinkku. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Kuori omenat ja poraa irti siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi renkaiksi ja nostele taikinan päälle. Paista 225 asteessa 20-25 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Amsterdamissa söin superhyvää pekoni-omena pannaria, jonka jälkeen on pitänyt kokeilla pekoni-omena muurikkalättyä itsekin.

    Taidankin sittenkin kokeilla ensin tätä, vaikuttaa aika hyvälle.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!