perjantai 6. toukokuuta 2011

Bataatti-kanasalaatti

Perjantai-iltaisin tulee hyvin usein värkättyä ruoaksi ruokaisia salaatteja. Tässäpä taas yksi suositeltava sellainen. En voi muuta kuin yhtyä Kokkia viinissä- bloginpitäjän mielipiteeseen asiasta, miten hyvin bataatti ja feta yhteen sopivatkaan. Tein salaatin samalla kun keskityin vieraamme viihdyttämiseen, joten valkosipuli ja suola unohtuivat täysin. Puute ei vaikuttanut makunautintoon. Saksanpähkinät vaihdoin pinjansiemeniin, niitä oli valmiina kaapissa.

1 suurehko bataatti
3 rkl öljyä
2 rkl seesaminsiemeniä
500 g broilerin Hornet-siipiä
1 ruukku rucolaa
0,5 dl pinjansiemeniä
150 g fetajuustoa

Kuori ja kuutioit bataatti. Sekoita öljyyn seesaminsiemenet. Paista broilerinsiipiä 225 asteessa 5 minuuttia, lisää pellille bataattikuutiot ja voitele ne öljyseoksella. Laita pelti takaisin uuniin ja paista n. 15 minuuttia kunnes bataatit ovat kypsiä. Riivi jäähtyneistä broilerinsiivistä liha irti. Revi rucola lautasille, nostele päälle kanaa, bataattikuutioita sekä fetajuustoa. Ripottele päälle lopuksi paahdettuja pinjansiemeniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!