salaattia
kurkkua
(oliiveja)
mangoa/ persikkaa
(oliiveja)
mangoa/ persikkaa
uunissa käytettävät
tomaatteja
punasipulia
(valkosipulia)
pinjansiemeniä
vuohenjuustoa
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
sweet chili -kastiketta
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen, mieluiten grillivastuksella jos on. Tein tavallisella. Viipaloi tomaatit, sipulit ja vuohenjuusto, asettele pellille ja kaada viereen pinjansiemenet. Jos olet oikein viitseliäs, voit paahtaa siemenet erikseen pannulla. Suikauta viipaleiden päälle oliiviöljyä ja rouhaise pari kierrosta mustapippuria myllystä. Suolaa vähän maun mukaan päälle. Tyrkkää pelti uuniin yläosaan noin 5 minuutiksi. Kannattaa silmäillä välillä, varsinkin pähkinät kärähtävät helposti.
Tee sillä välin salaattipohja, joko annoslautasille tai laakealle vadille. Revi salaattia pohjaksi, päälle vapaalla tyylillä pilkotut kurkut sekä oliivit. Salaattiin sopii hyvin joku hedelmä esim. persikka-mango akselilta, mutta se ei ole lainkaan välttämätöntä. Ota pelti ulos uunista ja anna viipaleiden vähän jäähtyä. Nostele viipaleet salaattipedin päälle, ripottele siemenet pinnalle ja viimeistele roilottelemalla sweet chili -kastiketta pinnalle.
Voi kun herkullista :D Tuo menee testiin kyllä pian! Etsin netistä itsekin maittavia vuohenjuustoreseptejä, ja löysin niiiin hyvän lasagneohjeen:
VastaaPoistaParsakaali-vuohenjuustolasagne(4-5 annosta)
200 g Tuoretta tai pakasteparsakaalia
2 Sipulia
1/2 Kesäkurpitsaa
öljyä
2 Valkosipulin kynttä
2 rkl Vehnäjauhoja
5 dl Vettä
1 1/2 Kasvisliemikuutiota
1 prk (2 dl) kasvirasvasekoitetta
150 g vuohenjuustoa
1 1/2 tl Basilikaa
1/3 tl Rouhittua mustapippuria
1/2 tl Suolaa
Lasagnelevyjä
Päälle juustoraastetta
Jos käytät tuoretta parsakaalia, leikkaa se paloiksi. Keitä parsakaalit vedessä melkein kypsiksi 3-5 min. Valuta. Pakasteparsaa ei tarvitse keittää.
Kuullota sipulit ja valkosipulin kynnet pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaada vesi päälle, lisää liemikuutiot. Kiehauta. Lisää kasvirasvasekoite ja vuohenjuusto. Kuumenna sekoittaen kunnes vuohenjuusto on sulanut. Lisää kastikkeeseen kesäkurpitsaviipaleet, parsakaali ja mausteet. Tarkista maku.
Asettele kastike + lasagnelevyt uunivuokaan, kypsennä uunin keskitasossa n.30min 200C.
Nams, suosittelen :)
Kuulostaa tosi hyvältä! :) Kasvisten ja vuohenjuuston ystävinä varmasti kokeillaan tätä! Kiitos vinkistä Jenni <3
VastaaPoista