keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Pirun hyvä vuohenjuustosalaatti

Vuohenjuusto lienee juustojen kuningas tässä taloudessa, käytämme paljon myös Mozzarellaa sekä ihan perusjuustoja leivän ja etenkin karjalanpiirakoiden päällä. Ohjeen löysin niin ikää loistavasta Kokkia viinissä- blogista, jonka pitäjä taas hoksannut alkuperäisen idean Otetaan ensin puoli kiloa voita- blogista. Ja tämä salaatti tosiaan on nimensä veroinen; aivan pirun hyvä vuohenjuustosalaatti. Persikka, paahdetut punasipulit ja tomaatit vuohenjuuston ja chilikastikkeen kanssa todella hivelivät makuhermoja. Pienet muutokset tein:  jätin valkosipulin (unohdin) sekä oliivit (tarkoituksella) pois.

salaattia
kurkkua
(oliiveja)
mangoa/ persikkaa

uunissa käytettävät
tomaatteja
punasipulia
(valkosipulia)
pinjansiemeniä
vuohenjuustoa

oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
sweet chili -kastiketta

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen, mieluiten grillivastuksella jos on. Tein tavallisella. Viipaloi tomaatit, sipulit ja vuohenjuusto, asettele pellille ja kaada viereen pinjansiemenet. Jos olet oikein viitseliäs, voit paahtaa siemenet erikseen pannulla. Suikauta viipaleiden päälle oliiviöljyä ja rouhaise pari kierrosta mustapippuria myllystä. Suolaa vähän maun mukaan päälle. Tyrkkää pelti uuniin yläosaan noin 5 minuutiksi. Kannattaa silmäillä välillä, varsinkin pähkinät kärähtävät helposti.

Tee sillä välin salaattipohja, joko annoslautasille tai laakealle vadille. Revi salaattia pohjaksi, päälle vapaalla tyylillä pilkotut kurkut sekä oliivit. Salaattiin sopii hyvin joku hedelmä esim. persikka-mango akselilta, mutta se ei ole lainkaan välttämätöntä. Ota pelti ulos uunista ja anna viipaleiden vähän jäähtyä. Nostele viipaleet salaattipedin päälle, ripottele siemenet pinnalle ja viimeistele roilottelemalla sweet chili -kastiketta pinnalle.

2 kommenttia:

  1. Voi kun herkullista :D Tuo menee testiin kyllä pian! Etsin netistä itsekin maittavia vuohenjuustoreseptejä, ja löysin niiiin hyvän lasagneohjeen:

    Parsakaali-vuohenjuustolasagne(4-5 annosta)

    200 g Tuoretta tai pakasteparsakaalia
    2 Sipulia
    1/2 Kesäkurpitsaa
    öljyä
    2 Valkosipulin kynttä
    2 rkl Vehnäjauhoja
    5 dl Vettä
    1 1/2 Kasvisliemikuutiota
    1 prk (2 dl) kasvirasvasekoitetta
    150 g vuohenjuustoa
    1 1/2 tl Basilikaa
    1/3 tl Rouhittua mustapippuria
    1/2 tl Suolaa
    Lasagnelevyjä
    Päälle juustoraastetta

    Jos käytät tuoretta parsakaalia, leikkaa se paloiksi. Keitä parsakaalit vedessä melkein kypsiksi 3-5 min. Valuta. Pakasteparsaa ei tarvitse keittää.

    Kuullota sipulit ja valkosipulin kynnet pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaada vesi päälle, lisää liemikuutiot. Kiehauta. Lisää kasvirasvasekoite ja vuohenjuusto. Kuumenna sekoittaen kunnes vuohenjuusto on sulanut. Lisää kastikkeeseen kesäkurpitsaviipaleet, parsakaali ja mausteet. Tarkista maku.

    Asettele kastike + lasagnelevyt uunivuokaan, kypsennä uunin keskitasossa n.30min 200C.

    Nams, suosittelen :)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa tosi hyvältä! :) Kasvisten ja vuohenjuuston ystävinä varmasti kokeillaan tätä! Kiitos vinkistä Jenni <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!