maanantai 25. huhtikuuta 2011

Paprikapyörykät sitruunakastikkeella ja linssisalaattia

Kokkia viinissä- blogista löysin tämän alunperin Maku-lehden ohjeen. Em. bloginpitäjän suosituksen mukaisesti laitoin mausteita roimasti alkuperäistä ohjetta enemmän ja tulos oli mitä maukkain! Muutamia muitakin muutoksia tein. Söimme tänään ensimmäistä kertaa parvekkeella, oi ihana kevät ja ihanan keväistä kevyttä ruokaa!

Paprikapyörykät
Ohjeesta tulee 24 pyörykkää, tai no, enemmänkin paistikasta, sillä taikina oli aika löysää.

1 pss perunamuusijauhetta
1 punainen paprika
1 punasipuli
2 yksikyntistä valkosipulia
1 tuore chili
tilkka fetapurkin öljyä
2 munaa
2 dl kaurahiutaleita
150 g aurinkuivattu tomaatti-fetaa
0,25 dl seesaminsiemeniä
kourallinen tuoretta korianteria
1 tl sitruunamehua
2 tl paprikajauhetta
1 tl chilitahnaa
suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmista perunamuusi pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Kuori sipulit, hienonna ne sekä paprika ja chili mahdollisimman hienoksi esim. monitoimikoneella. Kuullota seos pannulla tilkassa fetapurkin öljyä pehmeiksi. Siirrä pannu syrjään ja lisää joukkoon kaikki muut ainekset. Sekoita tasaiseksi. Nosta taikinasta pellille leivinpaperin päälle nokareita. Paista 200 asteessa 15 minuuttia, käännä ne sitten lastan avulla ja paista vielä n. 10 minuuttia. Olen edelleen huono tekemään kastikkeita itse, joten tekaisimme pussista BlåBandin sitruunakastikkeen joka maistuikin pyöryköiden kanssa mainosti.

Linssisalaatti

1,5 dl punaisia linssejä
0,5 ruukkua rucolaa
1 pss herne-maissi-paprikasekoitusta
muutama kirsikkatomaatti
suolaa ja pippuria myllystä
loraus oliiviöljyä

Huuhdo linssit ja keitä niitä n. 5 minuuttia kunnes ovatvielä napakoita eivätkä liian pehmeitä. Laita linssit siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä kunnes jäähtyvät. Linssien kypsyys on oikea kun linssit pysyvät irtonaisina. Revi salaattikulhoon rucola, paloitellu tomaatit ja herne-maissi-paprikasekoitus. Mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!