perjantai 29. huhtikuuta 2011

Parsasalaatti

Parsakärpäsen puremasta on syyttäminen (vaiko kiittäminen?) Apukin äitiä jonka kanssa pari nippua parsaa laittelimme pääsiäisaterian lisukkeeksi. Kipinkapin menin itsekin kauppaan, ja ohhoh jopas ovat melko hintavia! Ostin silti. Toinen hintava herkku ovat pinjansiemenet, jotka tähän asti olen pihinä jättänyt kauppaan mutta nyt niitä halusin. Ja paahdettuna ovatkin melko herkullisia, sopivat mm. tähän parsasalaattiin mainiosti. Oli ihan huippuhyvä salaatti!

jääsalaattia
kirsikkatomaatteja
0,5 nippua parsaa
viinirypäleitä
pinjansiemeniä paahdettuna
suolaa ja pippuria myllystä
oliiviöljyä

Taita tai leikkaa parsasta puinen alaosa pois. Kun parsaa taittaa kevyesti varren alaosasta, se napsahtaa oikeasta kohtaa poikki. Kuori parsat halutessasi. Leikkaa parsat paloiksi ja keitä reilussa vedessä n. 4 minuuttia, älä ylikypsäksi vaan niin että ovat vielä napakoita. Varmuuden kypsyydestä saa maistamalla mutta minä kokeilin haarukalla. Kaada keitinvesi pois ja keskeytä kypsyminen laittamalla parsat kylmään veteen. Revi kulhoon pesty jääsalaatti, pestyt ja paloitellut kirsikkatomaatit sekä rypäleet. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla niin että saavat kauttaaltaan väriä pintaan. Lisää kulhoon parsanpalat. Ripottele valmiin annoksen päälle pinjansiemeniä, rouhi päälle ripaus suolaa sekä mustapippuria ja lorauta hieman oliiviöljyä.

2 kommenttia:

  1. Hyvä! Kannatan parsaistumista. Ja nyt jo hinnat alkanu tippuun ü

    VastaaPoista
  2. Mä olen vasta tänä keväänä hoksannut tämän herkun :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!