perjantai 22. huhtikuuta 2011

Pesto-mozzarella-rucolapizza

Taisinpa löytää lempipizzani. Tai siis tehdä sen itse. Siunattu kolmikko pesto-tomaatti-mozzarella taas kysessä, ja huumaava makuelämys on taattu. Tuore rucola viimeisteli nautinnon. Alunperin tarkoituksena oli laittaa täytteeksi parmankinkkua, mutta koska se oli kaupasta loppu laitoin muutaman siivun ohuen ohutta kalkkunanfilettä. Tällä kertaa piutpaut terveysvaikutteiselle pizzapohjalle, jota yleensä käytän. Kokeilin uudenlaista pohjaa, olen jo pitkään hakenut mahdollisimman ohutta lopputulosta. Rapeutta hain paistamalla pizzan leivinpaperilla ritilän päällä ja kyllä se vähän lisärapsakkuutta toi. Pizzapohjan ohjeesta tulee kaksi suurehkoa lättyä. Seuraavalla kerralla laitan kuivahiivaa vain yhden teelusikallisen, vielä ohuemman lopputuloksen aikaansaamiseksi. Täydellisyyden tavoittelu siis jatkuu!

Parempi pizzapohja

2 dl vettä
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja lisää jauhot lämpimään veteen vähitellen. Lisää oliiviöljy alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä 15 minuuttia. Jaa taikina kahtia ja kauli leivinpaperin päällä suureksi ympyräksi (tai sitä etäisesti muistuttavaan muotoon kuten allekirjoittanut).

Bloginpitäjän lempipizza

itsetehtyä tomaattikastiketta
ohuenohutta kalkkunafilettä
pestoa
kirsikkatomaatteja
mozzarellajuustopalloja
pieni ripaus emmentaljuustoraastetta
pizzamaustetta
tuoretta rucolaa paistetun pizzan päälle

Apukokin lempipizza

tonnikalaa
salamia
ananasta
herkkusieniä
suuri ripaus emmentaljuusroraastetta
pizzamaustetta

Tämä(kin) tekee miehen onnelliseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!