perjantai 22. huhtikuuta 2011

Seesamilohta ja lämmintä kurkku-pekaanipähkinäsalaattia

Voileipien päältä tuttu kurkku lämpimässä ruoassa kuulosti niin mielenkiintoiselta että pakkohan sitä oli kokeilla. Ja tosi hyvää tämä olikin! Kurkku ei menettänyt napakkuuttaan kuumentuessaan vaan säilytti rapsakkuudensa. Suosittelen!

Seesamilohi (4 annosta)

n. 700-800 g lohta
2 tl soijakastiketta
2 tl sweet chili-kastiketta
seesaminsiemeniä

Leikkaa lohi annospaloiksi tai laita kokonaisena vuokaan. Sekoita soija- ja sweet chili-kastikkeet keskenään ja levitä kalan päälle. Ripottele pinnalle runsaasti seesaminsiemeniä. Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia.

Lämmin kurkku-pekaanipähkinäsalaatti

puolikas tuorekurkku
1 dl pekaanipähkinöitä
1 tl hunajaa
1 rkl sitruunamehua
2 tl kuivattua tai tuoretta tilliä
suolaa ja mustapippuria myllystä
öljyä

Kuori ja halkaise kurkku. Koverra lusikalla siemenet pois ja leikkaa kurkku viipaleiksi. Kuullota kurkkuviipaleet öljyssä. Lisää pähkinät, hunaja, sitruunamehu ja mausteet. Kuumenna ainekset ja tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!