keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Sweet Coconut Chicken

2 broilerin filepihviä
2 porkkanaa
puolikas paprika
1 sipuli
2 rkl kalakastiketta
165 ml kookosmaitoa (pieni kevyt-kookosmaitotölkki)
0,5 dl sweet chili- kastiketta
mustapippuria myllystä
öljyä

Suikaloi porkkanat, paprika ja sipuli. Kuumenna pannu ja kääntele kasviksia kunnes alkavat pehmetä hiukan. Siirrä kasvikset sivuun. Leikkaa fileet paloiksi ja laita ne pannulle kypsymään. Lisää kasvikset, kalakastike, kookosmaito, sweet chili-kastike sekä mustapippuri. Anna kastikkeen kiehahtaa. Tarjoa lisäksi täysjyvänuudeleita.

Kalakastike kanaruokaohjeessa aiheutti pientä ihmetystä, niinpä luin aiheesta lisää:

Kalakastike on suosittu mauste kaakkois-aasialaisessa, etenkin thaimaalaisessa keittiössä. Se korvaa suolan ja antaa ruoalle oikeanlaisen thaimaalaisen maun. Käytä kala-, possu- ja broileriruokiin, keittoihin ja patoihin, soijan tapaan pöytämausteena, dippikastikkeissa, thaimaalaisissa curryruoissa, wokruoissa ja salaateissa. Kalakastike valmistetaan suolatusta kalasta, yleensä anjoviksesta, käymismenetelmän avulla. Kalakastike korostaa ruoan makua. Se on aidon thaimaalaisen maun salaisuus eikä sen makua voi täysin korvata esimerkiksi soijakastikkeella. (lähde: santamaria.fi, finefoods.fi)

2 kommenttia:

  1. Tämäntyyliset kookos-kana-ohjeet on kyllä mun lemppareita :)

    Itse oon tehnyt kookos-kana-ananas-purjo- yhdistelmällä, joka toimii myös loistavasti :) Siihenkin reseptiin tuli kalakastiketta, jonka makuun kestää kyllä hetkinen tottua :P

    VastaaPoista
  2. Joo olihan tuo kalakastike jotenkin erikoisen makuista, ekaa kertaa käytin. Mutta rohkeasti vaan uusia makuja :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!