sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Kreikkalainen voileipäkakku


Synttäritarjoiluja osa 4. Viime aikoina olen kunnostautunut voileipäkakkujen teossa. Sen jälkeen kun tajusin että niihin ei ole pakko laittaa majoneesia (jota inhoan), ovat voikkareiden ovet avatutuneet minulle! Tästä kasvisvoileipäkakusta pidin paljon, enkä muuta moitteen sanaa keksi paitsi mustapippuria olisi mielestäni kaivannut lisää. Täytettä teen yleensä ohjetta reilummin jotta saan tehtyä kaksi pientä voileipäkakkua, leipävuokaan ja 18 cm irtopohjavuokaan.

Valitsemani voileipäkakkuohjeet ovat olleet helppoja, suuri harhaluulo on että niiden teko olisi vaikeaa! Tässä aiemmin tekemiäni:

Aurajuusto-lohivoileipäkakku
Meetvursti-fetavoileipäkakku
Hyydytettävä kinkkukakku


 Kreikkalainen voileipäkakku, ohje Pirkka

1 pkt paahtoleipää

Kostutus:
vettä
kasvisfondia (käytin kostutukseen pelkästään maitoa)

Täyte:
1 kurkku
1 dl mustia kivettömiä oliiveja (laitoin 1,5 dl)
1 tlk (366 g) salaattijuustokuutioita suolavedessä
0,5 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
(hienonnettua punasipulia, oma lisäykseni)
1 tlk maitorahkaa
1 tlk ranskankermaa
reilusti mustapippuria

Päälle ja reunoille:

1 prk ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Koristeluun:

salaattijuustokuutioita
mustia oliiveja
punasipulia
kirsikkatomaattia
kurkkua
herneenversoja

Leikkaa kurkku kuutioiksi ja hienonna oliivit. Jätä pieni pala kurkkua koristeluun. Kuivaa kurkkukuutiot talouspaperilla. Leikkaa valutetut salaattijuustokuutiot karkeaksi rouheeksi ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit veitsellä tai saksilla. Sekoita täytteen ainekset ja mausta mustapippurilla.
Leikkaa leipäviipaleista pois reunat mahdollisimman ohuesti. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka kelmulla ja levitä sen pohjalle sopiva määrä leipäviipaleita Kostuta leivät pullasudin avulla kasvliemellä ja levitä päälle 1/3 täytteestä. Levitä täytteen päälle toinen leipäkerros, kostuta ja peitä 1/3 osalla täytettä. Tee samoin kolmas leipä- ja täytekerros. Peitä vielä leipäkerroksella ja kostuta. Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla. Pane päälle painoksi esimerkiksi kevyt leikkuulauta ja anna kakun tiivistyä kylmässä seuraavaan päivään. Kuorrutusta varten sekoita keskenään ranskankerma ja sulatejuusto. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja reunoille. Koristele kakku salaattijuustokuutioilla, oliiveilla, punasipulilla, kirsikkatomaateilla, kurkulla ja herneenversolla.



4 kommenttia:

  1. Nämä voileipäkakkusi ovat kyllä tosi kauniita! Harvoin tulee tehtyä, vaikka eiväthän nämä nyt sillä tavalla vaikeita ole tehdä.:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos tästä. Meillä on viikonloppuna synttärit ja taidanpa sitten yrittää tällaista, jos kerran sanot, ettei se ole vaikeaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole vaikeaa! Pahoittelen vastauksen viivästymistä, toivottavasti voileipäkakkusi onnistui ja maistui :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!