perjantai 29. marraskuuta 2013

Karpaloinen porkkanapiirakka


Synttäritarjoiluja osa 3. Kaikki kahvituksiin tekemäni leivonnaiset olivat ensikokeiluja, tämäkin hyvin onnistunut sellainen! Ohjeen taikinaa tulee melko suuri määrä, ja vaikka laitoin vain 3 porkkanaa ei kaikki taikina mahtunut mitenkään ohjeen mukaiseen 30 cm vuokaan vaan sain aikaiseksi vielä 6 muffinsiakin! Ohje Pirkan.

5-7 porkkanaa (laitoin 3)
3 munaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 dl öljyä
0,5 dl maitoa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa

Kuorrutus:

25 g margariinia tai voita
200 g karpalotuorejuustoa
1 dl tomusokeria

Koristeksi:

kuivattuja tai tuoreita karpaloita
pähkinärouhetta

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokerit. Lisää öljy, maito ja porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina piirakkavuokaan (halkaisija 30 cm). Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä. Sulata rasva kuorrutusta varten ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrute jäähtyneen piirakan pinnalle. Hienonna pähkinät. Ripottele ne sekä karpalot kuorrutuksen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!