
Tein ensimmäistä kertaa mutakakkua. Tuskin tarvinnee sen suurempia esittelyjä, herkkua oli! Käytin Maku-lehden ohjetta, joskin Fazerin Suklaisen keittiön ohje on tismalleen sama. Tein ohjeen taas puolikkaana pieneen irtopohjavuokaan.
200 g tummaa suklaata
200 g voita
4 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Voitele irtopohjavuoan (Ø n. 26
cm) reunat. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä ja pane
vuokaan. Sulata suklaa ja voi. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita suklaa-voiseos varovasti munasokerivaahtoon. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseks Kaada taikina vuokaan. Kypsennä kakkua 200-asteisen uunin alimmalla
tasolla 17–25 minuuttia. Paistoaika vaihtelee sen mukaan, pidätkö
rakenteeltaan valuvasta vai kostean pehmeästä mutakakusta. Myös uunien
paisto-ominaisuudet vaihtelevat. Kypsymistä kannattaa siis seurata
tarkasti, jotta kakku ei paistu läpikypsäksi. Puolitetusta ohjeesta tulevaa kakkua paistoin 12 minuttia. Anna mutakakun jäähtyä hetki vuoassaan ja siirrä leivinpaperin avulla
tarjoiluvadille. Nosta halutessasi hetkeksi jääkaappiin, jolloin
suklaakakun rakenne kiinteytyy. Voit myös tarjota mutakakun haaleana,
jolloin sisus on valuvaa. Tarjoa lisäksi kermavaahtoa tai
vaniljajäätelöä.
Kuulostaa hyvältä. Pitää joskus kokeilla.
VastaaPoistaOoooh tää on ollut omalla to-do-listalla jo vuosia! Näyttää niin hyvälle :) :)
VastaaPoistaSamoin! Kesti iät ja ajat ennen kuin sain vihdoin kokeitua tätä. Suklaafanin superherkku :)
Poista