Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi!
Juuressosekeitto hapankorppumurulla
*
Karjalanpaisti, keitetyt perunat
*
Puolukkakiisseli, vaniljajäätelö
Juuressosekeitto hapankorppumurulla
perunaa
porkkanaa
lanttua
palsternakkaa
sipulia
mustapekka-ruokakermaa
suolaa
hapankorppuja murusteltuna
Kuori ja lohko juurekset. Keitä ne kypsäksi ja valuta osa keitinvedestä pois. Soseuta keitto ja lisää ruokakerma sekä suola. Tarkista maut. Ripottele annosten pinnalle hapankorppumurua ja persiljaa.
(kuvalainaus parin vuoden takaa, tänä vuonna unohdin ottaa paistista kuvan)
Karjalanpaisti
1 ptk (500-700 g) karjalanpaistilihaa
1 sipuli
2-3 porkkanaa
pari kolme laakerinlehteä
1-2 tl suolaa
8-10 maustepippuria
vettä
Ota lihat huoneenlämpöön noin 30
minuuttia ennen ruoanvalmistusta. Halutessasi voit ruskistaa lihat
pienissä erissä pikaisesti pannulla ja nostaa sieltä uunivuokaan. Kuori
ja paloittele sipuli ja porkkanat. Laita kaikki ainekset uunivuokaan ja
mittaa vettä vuokaan niin että ainekset juuri ja juuri peittyvät.
Hauduta karjalanpaistia 180 asteessa n. 3 tuntia.
Puolukkakiisseli
n. 5 dl puolukoita
n. 6 dl vettä
n. 1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
Soseuta sulaneet puolukat. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli saostuu ja pulpahtaa muutaman kerran. Kaada isoon tarjoilukulhoon tai annosastioihin ja ripottele pinnalle sokeria. Tarjoa kiisselin kanssa vaniljajäätelöä. Jäätelövinkistä kiitos anopille!
Lopuksi vielä kuva ensimmäisestä koskaan väkertämästäni piparirakennelmasta! Käytin kaupan valmistaikinaa koska tekelettä ei syödä joulun jälkeen. Reen kyytiin tulee joulunameja joita voi käydä ohimennen napsimassa. Nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!