tiistai 3. joulukuuta 2013

Mutakakku



Tein ensimmäistä kertaa mutakakkua. Tuskin tarvinnee sen suurempia esittelyjä, herkkua oli! Käytin Maku-lehden ohjetta, joskin Fazerin Suklaisen keittiön ohje on tismalleen sama. Tein ohjeen taas puolikkaana pieneen irtopohjavuokaan.

200 g tummaa suklaata
200 g voita
4 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Voitele irtopohjavuoan (Ø n. 26 cm) reunat. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä ja pane vuokaan. Sulata suklaa ja voi. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita suklaa-voiseos varovasti munasokerivaahtoon. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseks Kaada taikina vuokaan. Kypsennä kakkua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 17–25 minuuttia. Paistoaika vaihtelee sen mukaan, pidätkö rakenteeltaan valuvasta vai kostean pehmeästä mutakakusta. Myös uunien paisto-ominaisuudet vaihtelevat. Kypsymistä kannattaa siis seurata tarkasti, jotta kakku ei paistu läpikypsäksi. Puolitetusta ohjeesta tulevaa kakkua paistoin 12 minuttia. Anna mutakakun jäähtyä hetki vuoassaan ja siirrä leivinpaperin avulla tarjoiluvadille. Nosta halutessasi hetkeksi jääkaappiin, jolloin suklaakakun rakenne kiinteytyy. Voit myös tarjota mutakakun haaleana, jolloin sisus on valuvaa. Tarjoa lisäksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

3 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä. Pitää joskus kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Ooooh tää on ollut omalla to-do-listalla jo vuosia! Näyttää niin hyvälle :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin! Kesti iät ja ajat ennen kuin sain vihdoin kokeitua tätä. Suklaafanin superherkku :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!