sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Viili

Viilihulluna itsetehty viili on kummitellut mielessä jo pitkään. Muistan kun pikkutyttönä olin naapurissa ja siellä oli tekeytymässä monenmonta viilipurkkia ikkunalaudalla, siitä se ajatus sitten lähti! Kun viiliä tekee itse, ei pidä sortua rasvattomiin maitotuotteisiin vaan vähintään normaalirasvaisiin. Käytin viilin siemenenä ihan tuikitavallista kaupan viiliä ja kevytmaitoa. Lopputulos oli mmm, niin venyväääää ja pinnalle oli muodostunut ihana kermanvärinen nukkapinta. Teen taatusti toistekin!

Viili yhdelle

1 rkl viiliä
2 dl kevytmaitoa

Sekoita annoskupissa viilinsiemen sekä maito hyvin keskenään. Laita kupin päälle pala leivinpaperia ja anna viilin tekeytyä huoneenlämmössä yhden vuorokauden. Siirrä viili sitten jääkaappiin. Nauti kylmänä hillon tai kanelin ja sokerin kera.


Viili, ikää kaksi minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!