sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Porsaanleike, sinihomejuustoperunat ja rypäle-mandariinisalaatti

Olen monesti tehnyt valkosipuliperunoita ja nyt välähti ajatus sinihomejuustoisista. Käytin ihan ehtaa aurajuustoa. Rypäle-mandariinisalaatti oli aivan loistava seuralainen sinihomejuustoperunoille, perunoissa niin täyteläinen maku jota raikkaat hedelmät kevensivät. Pihvinä possunleike pannulla paistettuna. Sinihomejuustoperunat 4 annosta

7 perunaa
150 g ( 1 pussi) aurajuustomurua
2,5 dl ruokakermaa
0,5 dl maitoa (tai ruokakermaa tämäkin osuus)
mustapippuria myllystä

Kuori ja viipaloi perunat. Levitä puolet perunoista vuoan pohjalle ja ripottele päälle 3/4 auramurusta. Rouhaise tähän väliin mustapippuria. Levitä juuston päälle loput perunaviipaleet ja niiden päälle loput juustomurut. Tähänkin voi rouhaista mustapippuria. Kaada pinnalle ruokakerma sekä maito. Tällä nestemäärällä allaolevista perunoista tulee meheviä ja pinnalla olevat rapsakoituvat, enemmänkin ruokakermaa voi käyttää jos tahtoo kauttaaltaan pehmeät perunat. Paista 200 asteessa 1 tunti.


Rypäle-mandariinisalaatti

punaisia viinirypäleitä
vihreitä viinirypäleitä
1 purkki mandariinilohkoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!