torstai 2. kesäkuuta 2011

Aura-perunapaistokset ja hunajaista parsaa

Aurasalaatista jäi juuri sopiva pala ihanaista juustoa jonka käytin näihin paistoksiin.

Aura-perunapaistokset, 4 pientä annosvuokaa

3 perunaa
aurajuustoa
suolaa ja mustapippuria myllystä
n. 2 dl ruokakermaa
kuivattua basilikaa ja rakuunaa

Keitä kuorittuja kuutioiksi leikattuja perunanpaloja vedessä n. 3 minuuttia. Valuta vesi pois ja sekoita perunoiden joukkoon murennettu aurajuusto ja mausteet. Lusikoi annosvuokiin ja kaada jokaiseen 0,5 dl ruokakermaa. Päälle voi ripotella juustoraastetta.  Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia, kokeile haarukalla perunoiden kypsyyttä.

Hunajainen parsa
4-5 parsaa per syöjä (meillä olisi mennyt enemmänkin...)
1 rkl voita
1 rkl hunajaa

Sulata voi ja sekoita siihen hunaja. Huuhtaise parsat ja kuori vartta halutessasi. Me keitämme parsoja runsaassa vedessä tasan tarkkaan kolme minuuttia, näin tulos on juuri meille ihanteellisin. Valuta parsat ja kiepauta ne voi-hunajaseoksessa. Parsojen ja aura-perunapaistoksen kanssa söimme kanaa.

2 kommenttia:

  1. Parsa on yksi harvoista tuotteista, jota ei voi keittää kellon mukaan. Tuoreus ja koko vaikuttavat kypsymiseen.

    Parsa on keittiön herkimpiä osasia, se pitää keittää hellästi vahvasti suolatussa vedessä. Mieluiten pystyasennossa siten, että nuput vain höyryttyvät. Itse en kuitenkaan arvosta parsakattilaa, vaan keitän niitä isommassa kattilassa ja noukin jokaisen parsan yksitellen ylös - juuri oikealla hetkellä.

    http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/2011/05/parsaa.html

    VastaaPoista
  2. Mainittakoon että kolmen minuutin keittoaika tekee parsoista passeleita juuri meille. Ja minunkin mielestäni varsinainen parsakattila olisi melkoisen turhaa hifistelyä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!