sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Crispy Chicken Nuggets


Idea itsetehtyihin kananugetteihin on alunperin Nigellan, jota mm. Kitinen on blogissaan kokeillut. Nämä olivatkin oivallista sorminaposteltavaa leffaherkuksi. Kitisen ohjeella teimme currykastiketta johon nugetteja dippailtiin. Lisäsin kastikkeeseen hieman chilimausteseosta potkua antamaan.

Rapsakkaat home made kananuggetit

500 g broilerin filepihvejä
2 dl partaäijä-jogurttia (Lindahls turkkilaista jogurttia, muukin maustamaton jogurtti käynee)
100 g suolakeksejä

Leikkaa broilerin filepihvit nugetin kokoisiksi paloiksi ja sekoita ne jogurttiin. Jätä kana marinoitumaan yhdeksi vuorokaudeksi. Seuraavana päivänä murenna suolakeksit esim. minigrip-pussissa, kaada keksimurska suurelle lautaselle ja kääntele kanapalat kauttaaltaan keksimuruissa. Asettele nuggetit pellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa 20 minuuttia.

Currykastike

2 dl maustamatonta jogurttia
2 tl currya
2 tl hunajaa
1 rkl sitruunamehua
1/4 tl suolaa
0,5 tl pippuria
1 tl chilijauhetta tai chilimausteseosta (sis. chilipippuri, paprika, suola, kumina, oregano, mustapippuri, inkivääri, cayennepippuri, valkosipuli)

Sekoita kaikki ainekset keskenään.

4 kommenttia:

  1. Oih! Näitä on testattava pikimmiten :).

    VastaaPoista
  2. Suosittelen! Joku chilinen dippisoossi voisi olla makoisaa.

    VastaaPoista
  3. Just päätin tehdä näitä hieman erilaisella twistillä. Maustoin kanat intialaisella mausteella ja teen jonkinlaiset intialaistyyliset dipit...garam masala tai vastaava.Huomenna jännitetään mikä on tulos :P

    VastaaPoista
  4. Uu, kuulostaa eksoottiselta ja maistuvalta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!