sunnuntai 5. kesäkuuta 2011
Crispy Chicken Nuggets
Idea itsetehtyihin kananugetteihin on alunperin Nigellan, jota mm. Kitinen on blogissaan kokeillut. Nämä olivatkin oivallista sorminaposteltavaa leffaherkuksi. Kitisen ohjeella teimme currykastiketta johon nugetteja dippailtiin. Lisäsin kastikkeeseen hieman chilimausteseosta potkua antamaan.
Rapsakkaat home made kananuggetit
500 g broilerin filepihvejä
2 dl partaäijä-jogurttia (Lindahls turkkilaista jogurttia, muukin maustamaton jogurtti käynee)
100 g suolakeksejä
Leikkaa broilerin filepihvit nugetin kokoisiksi paloiksi ja sekoita ne jogurttiin. Jätä kana marinoitumaan yhdeksi vuorokaudeksi. Seuraavana päivänä murenna suolakeksit esim. minigrip-pussissa, kaada keksimurska suurelle lautaselle ja kääntele kanapalat kauttaaltaan keksimuruissa. Asettele nuggetit pellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa 20 minuuttia.
Currykastike
2 dl maustamatonta jogurttia
2 tl currya
2 tl hunajaa
1 rkl sitruunamehua
1/4 tl suolaa
0,5 tl pippuria
1 tl chilijauhetta tai chilimausteseosta (sis. chilipippuri, paprika, suola, kumina, oregano, mustapippuri, inkivääri, cayennepippuri, valkosipuli)
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Tunnisteet:
Kana,
Suolaista naposteltavaa/sormiruokaa
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Oih! Näitä on testattava pikimmiten :).
VastaaPoistaSuosittelen! Joku chilinen dippisoossi voisi olla makoisaa.
VastaaPoistaJust päätin tehdä näitä hieman erilaisella twistillä. Maustoin kanat intialaisella mausteella ja teen jonkinlaiset intialaistyyliset dipit...garam masala tai vastaava.Huomenna jännitetään mikä on tulos :P
VastaaPoistaUu, kuulostaa eksoottiselta ja maistuvalta!
VastaaPoista