maanantai 20. kesäkuuta 2011

Minttu-broilerpyörykät ja korianteri-kuskussalaatti


Taisinpa tehdä elämäni parhaat broilerpyörykät. Kyllä. Minun mielestäni parhaat pyörykät ikinä, Apukokin suosikkeja ovat perinteiset naudanlihapyörykät, mutta saivat nämäkin kovasti kehuja. Tuoreista yrteistä on aina niin moneksi, useampaan ruokaan. Puolet korianterista laitoin kuskussalaattiin, puolet iltapalaksi nautittuihin vietnamilaisiin kesärulliin. Lisänä söimme Knorrin currykastiketta, joka on mukavan täyteläistä. Näihin pyöryköihin voisi laittaa muutakin tuoreyrttiä.. basilikaa, korianteria. Kertakaikkisen herkullista kesäruokaa, jos nyt omaa tekelettään saa näin vuolaasti kehua!

Maailman parhaat broilerpyörykät 25 kpl

200 g broilerinjauhelihaa
1 sipuli
1 tl inkivääritahnaa
1 rkl sweet chili-kastiketta
1 rkl soijaa
0,75 dl korppujauhoja
0,5 dl ruokakermaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl currya
suolaa
0,5 ruukkua tuoretta minttua
1 muna

Laita kulhoon ruokakerma ja korppujauhot, anna turvota hetken. Lisää kaikki loput ainekset ja sekoita taikina hyvin, paras tulee kun reilusti kädellä muovaa taikinaa. Pyörittele taikinasta pyörykoitä vedellä kostutetuin käsin. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Korianteri-kuskussalaatti

2 dl täysjyväkuskusta
minitomaatteja
n. 10 cm pala kurkkua
1 punasipuli
0,5 suippopaprikaa
0,5 ruukkua tuoretta korianteria
1 ptk Arla Apetina snack - fetaa, vihreitä oliiveja ja valkosipulia
0,5 sitruunan mehu
suolaa ja pippuria myllystä

Keitä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä. Leikkaa kasvikset paloiksi ja yhdistä kaikki ainekset.

2 kommenttia:

  1. Oijoijoi kun näyttää hyvälle, noita pyöryköitä täytyy kyllä testata pian! :) Teen itsekin lihapyörykät aina itse, kaupan valmiisiin nahka-yms-teurasjätepulliin kun ei mielellään koske :P

    P.s. aiemmassa postauksessasi olleet porkkanapihvit on kokkausvuorossa tänä iltana, hyviä ja oikeesti joltain maistuviakin kasvisohjeita kun on välillä tosi hankala löytyy :)

    VastaaPoista
  2. Broilerinlihasta tulee mukavia pyöryköitä kun liha ei ole niin rasvaista. Kiva kun kokeilet mun ohjeita Jenni! :) Siitä porkkanapihvitaikinasta tulee aika hillitön määrä piffejä, kannattaa puolittaa taikinan määrä ellet halua syödä niitä koko viikkoa :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!