perjantai 17. kesäkuuta 2011

Mysli-suklaapiirakka


Merkkipäivät ovat aina hyvä syy leipoa! Tällä kertaa juhlimme allekirjoittaneen nimipäivää kuluvalla viikolla. Huomioon otettiin sankarin toiveet ja mieltymykset, tähän valikoitui tumma suklaa. Tämä todella suklainen piirakka on Päivän paras hetki aamiainen- kirjasta- jonka sain viime syksynä syntymäpäivälahjaksi. Makeaa piirakkaa tasapainotti mukavasti sen kanssa nautittu maustamaton luomujogurtti, josta valutin ylimääräisen nesteen pois suodatinpussissa.

Pohja

3 dl vehnäjauhoja
125 g huoneenlämpöistä voita
2 rkl vettä
1 tl kanelia

Täyte

3 kananmunaa
1 dl vaahterasiirappia
3 dl mysliä
100 g tummaa suklaata rouhittuna

Nypi vehnäjauhot ja pehmeä voi sormilla taikinaksi. Lisää vähän vettä sekä kaneli ja vaivaa käsi taikinaksi. Tee taikinasta pallo ja kääri se kelmuun. Nosta jääkaappiin noin tunniksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita munat ja vaahterasiirappi keskenään. Sekoita joukkoon mysli ja tumma suklaa. Ota piirakkataikina jääkaapista ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte vuokaan ja paista piirakkaa 175 asteessa n. 25-35 minuuttia eli kunnes piirakka on hyytynyt.

Ohjeessa kehotetaan käyttämään halkaisijaltaan n. 20 cm kokoista vuokaa. Minun pikkuvuokani on 18 cm ja tein ohjeen 3/4 suuruisena, täytettä ja etenkin pohjataikinaa oli hyvin riittoisasti pieneen vuokaan.

3 kommenttia:

  1. Ai ai, kuinka onkin herkullisen näköistä.

    VastaaPoista
  2. Komppaan Tupua, tosi nätti!

    Ja hei, toihan on melkein superfoodia, mysliä ja tummaa suklaata. Ja kun on makiaa niin pieni pala riittää. Todella terveyskakku siis! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!