perjantai 22. heinäkuuta 2011

Luumu-porkkanapiirakka


Tuoreet luumut ovat herkkua! Jääkaapissa pyöri myös muutama porkkana ja niistäpä rakentui tämä helppo piirakka. Käytin piirakkaan viisi tuoretta luumua, seuraavalla kerralla voisin laittaa vaikka toisen mokoman lisää. Limittäin, lomittain, ristiin ja päällekkäin.


2 dl rasvatonta maitoa
0,5 dl juoksevaa margariinia
2,5 dl sämpyläjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl ruokokidesokeria tai tavallista sokeria
0,5 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,75 dl mantelirouhetta
3 porkkanaa raastettuna
5 tuoretta luumua

Sekoita yhdessä kulhossa maito ja juokseva margariini. Ota toinen kulho ja sekoita siinä kuivat aineet. Poista luumuista kivet ja leikkaa lohkoiksi. Kaada kuivat aineet maito-rasvaseokseen, lisää myös porkkanaraaste ja mantelirouhe. Sekoita taikina tasaiseksi. Voitele irtopohjavuoka juoksevalla margariinilla ja kaada taikina vuokaan, levitä tasaisesti vuoan pohjalle. Asettele päälle luumulohkot. Paista 200 asteessa 25 minuuttia.


1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!