tiistai 19. heinäkuuta 2011

Mango-jauhelihamureke ja paprikaperunat


Kaapissa on jo monta kuukautta pyörinyt avaamaton mangochutney-purkki jolle päätin nyt keksiä käyttöä. Vaikkei mangon maku juuri läpi puskenutkaan, chutney teki murekkeesta kivan mehevän. Oikein maukas lopputulos.

600 g jauhelihaa
2 munaa
1 pss sipulikeittoaineksia
1 dl ruiskorppujauhoja
2 dl ruokakermaa
1 tl jauhettua korianteria
suolaa ja mustapippuria myllystä
3 rkl mangochutneytä
(1 rkl inkivääri-valkosipuli-chilikastiketta)
1 dl juustoraastetta

Kaada kulhoon ruokakerma ja lisää joukkoon korppujauhot, anna turvota. Valmista mureketaikina sekoittamalla kaikki ainekset keskenään joko käsin vaivaamalla tai monitoimikoneen taikinakulhossa. Ripottele juustoraaste murekkeen pinnalle. Muotoile taikinasta pötkylä leivinpaperin päälle pellille tai paista mureke esim. leipävuoassa 200 asteessa n. 45 minuuttia.

Paprikaperunat
300 g uusia perunoita
0,5 dl ruokakermaa
2 tl paprikajauhetta
mustapippuria

Sekoita ruokakerman joukkoon paprikajauhe ja mustapippuri. Kaada kypsäksi keitetyistä perunoita vesi pois ja kaada ruokakerma-mausteseos kattilaan perunoiden päälle. Sekoittele perunoita hetki jotta ruokakerma lämpenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!