maanantai 1. elokuuta 2011

Falafelit ja paprika-chilidippi


Ennakkoluulot eroon kikherneistä- projekti jatkuu. Olen tiennyt kikherneiden olevan hyvä kuidun ja proteiinin lähde mutta jostain syystä olen tähän asti vieroksunut niitä. Ja nyt selvisi syykin: syömäni kikherneet ovat olleet suurikokoisia ja jotenkin jauhoisia. Satuinpa ostamaan GoGreen luomukikherneitä ja ne olivat huomattavasti pienempiä ja kiinteämpiä! Niistä pidin. Falafeleihin on se ja sama käyttääkö pienempiä vai suurempia kikherneistä, muusiksi menevät kuitenkin. Mutta esim. salaatteihin GoGreenin luomukikherneet olivat omiaan.

Falafelit n. 20 kpl (ohjetta itse tuunattu, suuntimaa otettu Voisilmäpelistä)

500 g kikherneitä valutettuna ja huuhdeltuina
1 muna
0,5 dl kuivattua tai tuoretta persiljaa tai korianteria
2 tl juustokuminaa
1,5 tl jauhettua korianteria
1,5 tl chilimausteseosta
1 yksikyntinen valkosipuli
0,5 dl seesaminsiemeniä
2 tl maissitärkkelystä
suolaa ja mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua (tai parikin jos on, oma loppui kesken)
öljyä

Valuta ja huuhtele kikherneet. Kuori ja silppua valkosipuli. Laita kaikki ainekset kulhoon ja soseuta taikina tasaiseksi sauvasekoittimella. Laita taikina jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi (jos on aikaa). Muotoile taikinasta pieniä palleroita ja paista ne öljyssä joka puolelta kauniin ruskeiksi.

Paprika-chilidippi

Söimme dippiä sekä falafelien että tuoreiden kasvisten kanssa joten tein isomman määrän kastiketta. Mausteiden määristä on taas täysi mahdottomuus sanoa mitään tarkkaan, yleensäkin käytän mittavälineitä (mausteissa) vain blogiohjeita varten. Inkivääri-valkosipuli-chilikastikkeen laitoin sulkuihin, koska sitä ei välttämättä joka keittiöstä löydy eikä siis ole pakollinen. Mausteet saa parhaiten kohdalleen maistamalla kastiketta tekovaiheessa useampaan otteeseen.

3 dl maustamatona jogurttia
sitruunamehua
paprikajauhetta
kuivattua persiljaa
chilimausteseosta
cayennepippuria
sweet chili- kastiketta
(inkivääri-valkosipuli-chilikastiketta)
suolaa ja mustapippuria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!