lauantai 6. elokuuta 2011

Hedelmämysli


Nyt kyllä omakehu haisee mutta voi että tämä itse tehty mysli on hyvää! Tämä oli toinen myslikokeiluni, ei ensimmäinenkään huono ollut mutta tämä oli mahdottoman hyvää. Tällä kertaa käytin appelsiinimehua, joka uunissa muodosti kaurahiutaleista rapsakoita sattumia ja sai näin aikaan muromyslimäisen koostumuksen. Ilman ylimääräistä rasvaa, sokeria ja lisäaineita tottakai. Pitäisi perustaa Inkiväärihillo suosittelee- osio, tämä päätyisi sinne aivan varmasti.

Hedelmäinen mysli

4 dl kaurahiutaleita
2 dl ohrahiutaleita
1 dl kolmen viljan leseseosta
2 dl appelsiinimehua
loraus hunajaa
2 dl rusinoita
250 g kuivattuja hedelmiä (luumu, aprikoosi, omena, päärynä) hienonnettuna
1 dl kvintti-kurpitsalastuja

Laita kulhoon kaurahiutaleet, ohrahiutaleet ja kolmen viljan leseseos. Lisää hunaja ja appelsiinimehu ja sekoita. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda 175 asteessa parikymmentä minuuttia, sekoita välillä. Anna myslin jäähtyä ja lisää joukkoon rusinat, kuivahedelmät ja kvintti-kurpitsalastut. Säilytä tiiviissä purkissa niin kauan kuin on säilyäkseen, katoaa hyvin pian parempiin suihin vaikka jogurtin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Oijoijoi... on pitänytniin monasti tehdä, mutta aina se jää. Uskon, että on hyvää! Pitänee inspiroitua!

    VastaaPoista
  2. Mä tekaisen lähipäivinä uuden satsin :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!