maanantai 8. elokuuta 2011

Porkkanasalaatti


Kirjoitinkin jo falafeleissa kiinteämmistä kikherneistä, joista tässä siis käytin. Kyseessä siis GoGreenin luomukikerheet. Tämä raikas kesäsalaatti muuttanee käsityksen porkkanaraasteesta, joka siis tulee ensimmäisenä mieleen kun ajattelee porkkanasalaattia. Voisilmäpelin alkuperäisessä ohjeessa käytettiin fetajuustoa, mutta minun teki mieli halloumia.

1 tlk kikherneitä
oliiviöljyä
loraus sitruunamehua
hyppysellinen cayennepippuria
1/2 tl juustokuminaa
4 porkkanaa
suolaa
mustapippuria
1 tl rosmariinia
nippu tuoretta persiljaa
feta- tai halloumijuustoa

Huuhtele kikherneet, valuta ja laita kulhoon. Lisää loraus oliiviöljyä ja sitruunamehua, mausta cayennepippurilla ja juustokuminalla. Kuori porkkanat ja leikkaa ne tikuiksi. Laita uunipellille ja lorauta päälle oliiviöljyä. Lisää reilusti mustapippuria, hiukan suolaa ja 1 tl rosmariinia. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 35-45 minuuttia (näin siis ohjeen mukaan, minä paahdoin n. 20 minuuttia ja se oli sopivasti). Anna jäähtyä hetki. Silppua persilja ja murustele fetajuusto tai paista halloumi pannulla kauniin ruskeaksi. Kokoa salaatti sekoittamalla kaikki ainekset.

3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!