lauantai 17. syyskuuta 2011

Appelsiini-suklaatartaletit


Näissä oli melkoinen näpertely mutta tykkään siitä, ja tosi suussasulavaa oli kyllä kahden suklaan täyte. Tumman suklaan maustoin appelsiinilla ja mieto valkosuklaa tasapainoitti kivasti makua.

Suklaiset tartaletit n.8 kpl

Pohja

90 g voita
120 g vehnäjauhoja
tilkka kylmää vettä

Nypi voi ja vehnäjauhot murumaiseksi, lisää vesi. Muovaa taikinasta pallo ja laita se kelmuun käärittynä jääkaappiin n. 15 minuutiksi.

Tummasuklaatäyte:
1 dl kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl appelsiininkuoriraastetta
70 g tummaa suklaata

Valkosuklaatäyte:
1 dl kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
70 g valkosuklaata

Koristeeksi:
appelsiininkuorisuikaleita
Siro-sokeria

Ota taikina jääkaapista ja kauli siitä levy. Paina tartalettivuoat taikinan päälle ja leikkaa vuoan kokoinen ympyrä taikinasta. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjiin haarukalla reikiä. Laita jokaisen vuoan päälle pala leivinpaperia ja kuivia herneitä tai riisejä, jotta pohja pitää paistuessaan muotonsa. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan ennen täyttämistä.

Valmista suklaatäytteet. Sulata kumpikin suklaa omassa kupissaan varovasti vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita joukkoon tuorejuusto, lisää tummasuklaatäytteeseen appelsiininkuoriraaste. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se suklaa-juustoseoksiin, puolet ja puolet. Sekoita täyte tasaiseksi. Laita täytekupit jääkaappiin hetkeksi. Täytteen jämäköidyttyä lusikoi täytteet kumpikin omaan pursotuspussiinsa ja pursota täytteitä tartalettipohjien päälle haluamallasi tavalla. Itse kokeilin jos jonkinlaista koristelutekniikkaa ja tämä ruudukko oli mielestäni kaunein. Kierittele appelsiininkuorisuikaleet Siro-sokerissa ja nostele tartalettien päälle koristeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!