perjantai 16. syyskuuta 2011

Porkkanapeltileipä


Sain työkaveriltani ison pussillisen porkkanoita suoraan maatilalta, koko satsin kuorin, keitin, soseutin ja pakastin. Osan tuoreesta porkkanasoseesta laitoin tähän leipäseen, peltileipä on muuten ihanan hassu sana!

2,5 dl porkkanasosetta
2,5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
4,5 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
1 rkl sokeria

Lämmitä porkkanasose sekä vesi ja sekoita tasaiseksi. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita joukkoon kuivahiiva. Kaada kuivat aineet nesteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi jauhojen avulla. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia. Voitele maidolla tai vedellä, ripottele pinnalle kaurahiutaleita ja esim. pellavansiemeniä. Leivän voi jakaa valmiiksi paloiksi taikinapyörällä tai esim. pizzaleikkurilla. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Hyvää oli etenkin uunituoreena :)

    VastaaPoista
  2. Mullakin on kasa porkkanaa, enkä ole keksinyt mitä tehdä niille. Tässä taitaa olla vastaus!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!