perjantai 9. syyskuuta 2011

Kauraleipä


Anopin ohjeella muhevaa ja ihanan rapeakuorista kauraleipää. Kiitos reseptistä!

3,5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
3-4 dl kaurahiutaleita
n. 5 dl hiivaleipäjauhoja

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen lämpimään veteen. Anna kohota liinan alla 15 minuuttia. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja nosta pelti kylmään uuniin jonka laitat samalla lämpenemään 250 asteeseen. Paistoaika n. 40 minuuttia alkaa siitä kun leipä laitetaan kylmään uuniin.

3 kommenttia:

  1. näyttääpäs se hyvälle:)mitäs arvelet,käviskö siihen myös esim.grahamjauho?jaa-a!

    VastaaPoista
  2. Ehkä laittaisin puolet vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja ja puolet grahamia. Tai spelttiä, spelttijauhot ovat maukkaita :) ps. valkosipulikurkkujen kanssa aikas herkkua tämä leipä ;)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kehuista!
    Kokojyvä-emmerjauhoja ostin tänään Lähiseudun aarteista, nekin voisivat sopia? Olen tykästynyt sieltä saataviin luomuvehnäjauhoihin. Nyt vaan odottelen tilaamaani yleiskonetta-vihdoin sellaisen hankin- 12 euron sähkövatkain ei oikein vaahdota kunnolla, saati sitten kunnon sitkoa saisi leipätaikinaan...
    Tätä pitääkin kokeilla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!