maanantai 26. syyskuuta 2011

Possunfileet appelsiinikastikkeessa ja peruna-porkkanasosetta


Tämä ohje on uusimmasta Kevyt Kokki- lehdestä, joka on ehdottomasti yksi lempiruokalehdistäni. Alkuperäisessä ohjeessa käytetty liha on porsaan sisäfilettä, käytin ulkofilettä ja kastikkeeseen ei tullut lainkaan mitään suurustetta jota minä kyllä lisäsin koska muuten kastike olisi ollut melkoista lirua. Lehdessä oli ehdotettu possun lisukkeeksi uunipalsternakkaa, mutta palsternakka oli kaupasta loppu joten pyöräytin peruna-porkkanamuusin. Tässä ohje kuten minä sen.

500 g porsaan ulkofilettä
suolaa
mustapippuria
öljyä paistamiseen
1 dl appelsiinimehua
1 rkl sinappia
1 tl kuivattua rakuunaa
1 appelsiini
2 dl ruokakermaa

Ota liha huoneenlämpöön, jotta se ehtii lämmetä ennen paistamista. Leikkaa porsaanfilee noin 2 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna rasva pannussa ja ja paista lihaviipaleet muutamassa erässä kauniin värisiksi kummaltakin puolelta. Älä täytä pannua liiaksi, koska silloin pannun lämpötila laskee ja lihanesteet valuvat ulos. Jätä ruskistetut fileepalat pannuun ja appelsiinimehu, ruokakerma, sinappi, rakuuna ja mustapippuri sekä suola. Hauduta kannen alla 10 minuttiia. Suurusta kastike sopivaksi esim. Maizenalla. Kuori appelsiini ja poista siitä kaikki uloimmat valkoiset kerrokset. Paloittele appelsiini ja lisää palat pannuun, anna kastikkeen lämmetä hetki.

Peruna-porkkanasose

8 jauhoista perunaa
4 porkkanaa
margariinia
maitoa
suolaa

Kuori ja keitä perunat sekä porkkanat kypsiksi. Lämmitä maito. Kaada keitinvesi pois, lisää sopivasti maitoa ja soseuta muusi. Mausta margariinilla ja suolalla.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!