keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Tomaatit Provencale, pariisinperunoita, paahdettuja herkkusieniä ja kanaa


Tässäpä ateria joka oli kerrassaan vallan ihana, jos ruoasta nyt termiä ihana haluaa käyttää. Tomaatit Provencale ovat Sikke Sumarin ohje, olen viime aikoina seurannut ahkerasti Siken kokkailuja Ruokaa rakkaudella-sarjassaan. Sikke Sumari sai minut aivopestyä ostamaan Olivado Zest-avokadoöljyä, tarpeeksi monta jaksoa kun näin jossa sitä runsain mitoin lurauteltiin oli sitä itsekin pakko saada. Alkuperäiseen tomaatit Provencale-ohjeeseen Sikke laittoi tavallista Olivado-öljyä mutta minä laitoin Zestiä, jossa on ripaus sitruunaa. Ja maku mitä mainoin! Pariisinperunat olivat tällä kertaa pakastealtaasta koska en toistaiseksi omista pallorautaa jolla söpöisiä pallosia saisi koverrettua, mutta toimittivat hyvin asiansa.

Tomaatit Provencale

1-1,5 tomaattia per syöjä
runsaasti tuoretta persiljaa
1-2 valkosipulinkynttä
loraus Olivado Zest-avokadoöljyä
1 rkl korppujauhoja
(mustapippuria)

Halkaise tomaatit ja nosta uunivuokaan. Hienonna valkosipulinkynnet ja tuore persilja, sekoita joukkoon myös avokadoöljy, korppujauhot ja halutessasi ripaus mustapippuria. Samassa uunivuoassa valmistuvat myös paahdetut herkkusienet.

Paahdetut herkkusienet

tuoreita herkkusieniä
oliiviöljyä

Puhdista ja tarvittaessa halkaise herkkusienet, pienikokoisemmat voit jättää kokonaisiksi. Nostele sienet tomaattien sekaan ja paahda uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia. Tarjoa lisäksi paistettua kanaa ja pariisinperunoita.



Uusi ihastus: avokadoöljyä ja tuoretta, puristettua sitruunaa.

2 kommenttia:

  1. Minäkin olen tullut Siken aivopesemäksi, samanlainen öljypullo on tullut hankittua, muttei vielä korkattua:)

    VastaaPoista
  2. Kivasti toi sitruunan makua ruokaan :) avokadoöljy onkin mulle ihan uusi tuttavuus.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!